פונדקאות

פונדקאות

הליך פונדקאות הוא הליך שבו אישה אחת נושאת ברחמה עובר של אישה אחרת. האישה הפונדקאית נושאת עובר שאינו שלה ואינו של בן זוגה. אין כל קשר ביולוגי בין האם הנשאית של העובר לבין העובר עצמו ולכן גם בפונדקאות ההורים הגנטיים מגדלים בסופו של דבר תינוק שהוא שלהם מבחינה גנטית לכל דבר ועניין.

בדרך כלל הפנייה לשימוש באם פונדקית נובע מהמצבים שבהם לאם הביולוגית אין רחם, או שרחמה אינו מסוגל לשאת הריון עד ללידה.

preg

חוסר רחם

חוסר רחם יכול לנבוע מהסיבות הבאות:

  • חוסר רחם מלידה בשל בעיות גנטיות
  • לאחר כריתת רחם בעקבות גידול ממאיר
  • לאחר כריתת רחם בעקבות טראומה בלידה או בהתערבות כירורגית חודרנית אשר גרמה לפגיעה בלתי הפיכה לרחם. (קרע או דימום בלתי נשלט)

רחם שאינו תקין

  • מבנה רחם לא תקין מלידה בעקבות מומים אנטומיים
  • רחם אשר לכאורה נראה תקין אולם מספר הריונות חוזרים מסתיימים בהפלה ללא כל לידה.

בישראל שימוש בפונדקאות מחייב קבלת אישור לנשיאת עוברים מהגורם המוסמך במשרד הבריאות לאחר בדיקת ההיסטוריה הרפואית המוכיחה שהאם הביולוגית אינה יכולה לשאת הריון.

בחירת  האם הפונדקאית

לאחר שהתקבלה הפניה להליך הפונדקאות ולאחר שהתקבלו האישורים המתאימים על הזוג לבחור אם פונדקאית. יש מספר אירגונים אשר מתמחים באיתור פונדקאיות מתאימות.

יש לקחת בחשבון שהפונדקאית עצמה חייבת להיות לאחר הריונות ולידות תקינים.

 היום במדינת ישראל ישנן מספר מועט יחסית של נשים שמוכנות ולהיות פונדקאיות וזאת למרות ההקלה של המדינה בשנים האחרונות של מי שיכולה לשמש כזו (היום גם אישה נשואה יכולה להיות אם פונדקאית ובלבד שלא עברה את גיל הסף שנקבע, היא בריאה ועברה לידות וכמובן את הועדות השונות הנדרשות לקבלה לתהליך).

זוגות אשר פונים להליך פונדקאות צריכים לדעת כי ממש כמו שהם בוחרים את הפונדקאית כך היא בוחרת אותם. אין צורך להתפשר על פונדקאית והליך זה נועד לעזור לכל זוג למצוא את החיבור הנכון את הכימיה ואת תאום הציפיות בינו לבין הפונדקאית.

גם הפונדקאית חייבת לעבור מסכת של בדיקות כדי לשלול זיהומים או מצבים רפואיים שעלולים לסכן אותה ואת העובר.כמו כן יש לדון עם הפונדקאית ולהגיע להסכמים במידה ויהיה הריון מרובה עוברים או שיהיה צורך בבדיקת מי שפיר במהלך ההריון, או שתהיה עדיפות או הכרח לסיים את ההריון בניתוח קיסרי.

כל תהליך של כניסה להריון הוא תהליך מרגש שכולל רגשות רבים. בין הרגשות העולים בהריון יש שמחה, עצב, חרדה, התרגשות ועוד. כשמדובר על הריון שנעשה בהליך של פונדקאות עוצמת הרגשות עולה וגוברת כמו החשש שהעניינים אינם בשליטה מלאה ותלויים בצד שלישי.הזוג אשר רוצה להביא ילד לעולם רואה אותו גדל אצל אישה אחרת ולא תמיד הוא רואה את כל תהליך ההריון במלואו. יחד עם זאת במרבית המקרים, מייד עם קבלת הילוד לידי ההורים הביולוגים באות לביטוי העוצמות הגנטיות והביולוגיות של קבלת ילד שהוא כולו שלך.